Retur portal

14 dages fortrydelsesretten

Du har som forbruger ved forbrugerkøb 14-dages fortrydelsesret ved bestillinger foretaget via E-handel efter Forbrugeraftaleloven. Fortrydelsesretten gælder kun for aftaler indgået via vores webshop (fjernsalg).

Fortrydelsesretten betyder ikke, at du har en ubetinget ret til at få det fulde beløb for varen retur. Hvis varen er blevet behandlet/håndteret på en sådan måde, at den ikke længere vil kunne oppebære nogen værdi for Bindlov ApS, vil du ikke have krav på, at få købesummen retur.

For, at kunne få den fulde købesum retur, må varen kun være brugt i samme grad, som er accepteret inden købet i en almindelig fysisk butik. Før du sender en vare retur, skal du derfor gøre dig klart, om en almindelig butik ville acceptere den benyttelse af varen den har været udsat for. Du har altså ret til, at se varen an og afprøve visse funktioner. Derimod vil returbeløbet kunne nedsættes, såfremt varen har været brugt i en længerevarende periode eller i det hele taget viser tegn på slid.

Vær opmærksom på, at alle udgifter til forsendelse i forbindelse med returnering af varen ved fortrydelse af et køb, påhviler forbrugeren.

Bemærk.: Fortrydelsesretten gælder IKKE ved leverancer af digitalt indhold, som ikke leveres på et fysisk medium, det vil sige, men ikke afgrænset til spil-koder, licensnøgler og lign. der sendes via e-mail, SMS eller anden tilsvarende leveringsform.

Udnyttelse af fortrydelsesretten

Ønsker du, at gøre brug af din 14-dages fortrydelsesret, skal du returnere varen til os, så den er os i hænde senest 14 dage efter den dag, hvor du har modtaget varen. Sammen med varen skal medsendes en returseddel med udfyldt ordrenummer, hvilken vare der returneres etc.

Den nemmeste måde er, at benytte vores Retur portal, den finder du >>> HER <<<

Bemærk.: Det er altså IKKE nok, at du giver meddelelse om udnyttelse af fortrydelsesretten over telefonen.

Ønsker du, at benytte din fortrydelsesret og indleverer varen direkte hos Bindlov ApS, kan du også gøre dette. Bindlov ApS gør dog opmærksom på, at vi ikke udbetaler kontanter, men via bankoverførsel, når varen er efterset og testet af vores tekniske afdeling.

Returadressen er følgende:

Bindlov ApS
Toftegårdsvej 6
8370 Hadsten
Danmark

Pakken skal mærkes – Fortrydelsesret og vedlægges en kopi af købsfakturaen som dokumentation for, at varen er købt hos Bindlov ApS.
Beløbet returneres via samme betalingsform, som du har benyttet til den oprindelige transaktion, medmindre du har accepteret noget andet.
Bindlov ApS anbefaler, at varen returneres via GLS eller dao jf. GLS eller dao’s standard priser som normalt er max. 500,00 kr. inden for deres volumenmæssige forsendelser, vi anbefaler at varen sendes som værdipakke med omdeling og Track &Trace nummer.

På den måde er der mulighed for at spore pakken i GLS eller dao’s system, og det fjerner derved enhver tvivl om, hvorvidt pakken er returneret til Bindlov ApS. Du vil derved have mulighed for at efterlyse pakken såfremt levering til Bindlov ApS ikke har fundet sted.

Bemærk.: varer der returneres pr. efterkrav eller sendes uden porto nægtes modtagelse hos Bindlov ApS.

Vilkår for tilbagelevering af varen

Udgifterne til tilbagelevering af varen i tilfælde af fortrydelse påhviler dig selv som forbruger. Eventuelle omkostninger, herunder også udgiften til retur fragt, som Bindlov ApS måtte pådrage sig, hvis du nægter, at modtage varen, vil blive modregnet i det beløb Bindlov ApS refunderer i forbindelse med varens tilbagelevering til Bindlov ApS.

Skal jeg selv betale for returfragten?

Via vores Retur portal kan du altid nemt og enkelt bestille en pakkelabel via GLS til dine returvare. Om du selv skal betale for returfragten, kommer an på om du vælger, at få refunderet dine penge eller om du vælger et tilgodebevis.

Vi betaler for fragten, hvis du vælger et tilgodebevis og har bestilt pakkelabelen via vores retur portal. Du får således et tilgodebevis på Kr. 61,00 + den/de returnerede vares værdi.

Vælger du istedet, at få refunderet dine penge, men stadig bestiller retur fragten via vores portal refunderer vi kun beløbet svarende til den/de returnerede vares værdi.

Du kan naturligvis også selv aflevere din returvare efter aftale på vores lager - så er der selvfølgelig ingen fragtomkostninger. Her refunderer vi kun værdien af den/de returnerede vares værdi.

Sidste valgmulighed er, at du selv betaler og vælger den ønskede forsendelsesmetode - her afholder du selv alle omkostninger til retur fragten. Her refunderer vi også kun værdien af den/de returnerede vares værdi.

Husk altid, at få kvittering for din indleverede pakke.
Det er dit ansvar at opbevare pakkenummeret med dit Track and Trace nummer til fragtselskabet.

Du finder vores Retur portal >> HER <<

Undtagelser til fortrydelsesretten

Fortrydelsesretten efter Forbrugeraftaleloven finder ikke anvendelse på:

 1. aftaler hvor varen og købesummen udveksles samtidig med indgåelse af en aftale uden for Bindlov ApS’s forretningssted, hvis købesummen ikke overstiger 350 kr.,
 2. udførte ikke finansielle tjenesteydelser hvis leveringen af tjenesteydelsen er påbegyndt med dit forudgående udtrykkelige samtykke og anerkendelse af, at fortrydelsesretten ophører, når tjenesteydelsen er fuldt udført,
 3. levering af varer, som er fremstillet efter dine specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg,
 4. levering af varer, som må antages, at blive forringet eller forældet hurtigt,
 5. levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen,
 6. levering af varer, som på grund af deres art bliver uløseligt blandet sammen med andre varer ved leveringen,
 7. aftaler om specifikke hastende reparations- eller vedligeholdelsesarbejde, som du på forhånd udtrykkeligt har anmodet om,
 8. levering af plomberede lyd- eller billedoptagelser eller computersoftware, som du har brudt plomberingen på og
 9. levering af digitalt indhold, som ikke leveres på et fysisk medium.

Fortrydelsesrettens bortfald

For at kunne benytte fortrydelsesretten skal varen være modtaget hos Bindlov ApS på adressen Rødkærvej 18, 8471 Sabro, senest 14 dage efter oprindelig ordre dato. Samt, at vi har modtaget utvetydig erklæring om, at du ønsker at benytte dig af fortrydelsesretten.

Forringelse af varens værdi

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Eller med andre ord, du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede varen i en butik.

Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi varen som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købesummen retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi. Ved handelsmæssig værdi skal forstås den pris, sammenlignelige varer sælges til brugt mellem erhvervsdrivende. Eksempler på en brug der går ud, hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på, kan være men er ikke afgrænset til:

 • Skader på varen
 • Lugt af f.eks. hund, kat, røg eller anden ikke "normal" lugt
 • Spor af makeup
 • Tydelige brugsspor

Såfremt varen har været brugt og/eller taget i brug, forbeholder Bindlov ApS sig ret til at nedsætte tilbagebetalingsbeløbet med et beløb der svarer til forringelsen af varens værdi.

Ved anvendelse af fortrydelsesretten skal varen returneres i original emballage. Manglende original emballage medfører oftest en forringelse af salgsværdien, hvorfor der ud fra en vurdering foretaget af Bindlov ApS vil blive krediteret et mindre beløb svarende til forringelsen. I værste fald kan manglende original emballage m.v. medføre, at købet ikke kan fortrydes.

Bemærk.: Fortrydelsesretten gælder ikke ved levering af digitalt indhold og lign., der ikke leveres på et varigt fysisk medium. Fortrydelsesretten bortfalder desuden, så snart plomberingen er brudt på plomberede lyd- eller billedoptagelser eller computersoftware.

Forbrugerens forpligtelser i tilfælde af udøvelse af fortrydelsesretten

Alle produkter der returneres til Bindlov ApS, skal være forsvarligt indpakkede. Ved forsendelse af hardware eller andre delikate produkter skal produktet tilbageleveres i originalemballagen, pakket i en kasse eller lignende. Produkter der modtages i antistatisk materiale skal returneres i tilsvarende antistatisk materiale.

Varer der konfigureres eller indstilles på din foranledning, skal nulstilles til fabriksindstillinger såfremt du ønsker at benytte dig af fortrydelsesretten mod nedsat værdi på grund af brug.

Som forbruger bærer du risikoen for varens forringelse eller undergang inden levering til Bindlov ApS er sket, og mangelfuld emballering kan medføre, at rettighederne bortfalder.

Hvis du senere fortryder udnyttelse af fortrydelsesretten, hæfter du for eventuelle omkostninger Bindlov ApS måtte have pådraget sig, herunder undersøgelsesgebyr, returfragt, arbejdstid i forbindelse med undersøgelse af varen og/eller andre omkostninger.

Returnering som følge af forkert fakturering og forsendelses oplysninger

Bindlov ApS forbeholder sig ret til, at opkræve forbrugeren et håndteringsgebyr på Kr. 250,00 såfremt forbrugeren afgiver forkert fakturering eller forsendelse information, hvilket betyder, at leverancen bliver returneret til Bindlov ApS.